Keittiöremontti

Keittiö on yleensä kodin eniten käytetty tila, joten ei ole aivan sama miltä keittiö näyttää ja onko se toimiva vai ei.

  • Toteutamme kaikki keittiöremontit “avaimet” käteen periaatteella.
  • Keittiökalusteiden mitoitus ja suunnittelu
  • Kalusteiden valmistus ja asennus
  • Meiltä saat keittiökalusteet nopealla aikataululla jopa viikossa
  • Altaat ja hanat
  • Valaistuksen

Keittiöremontti alkaa suunnittelusta

Kodin vaativien tilojen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Onnistunut lopputulos edellyttää yhteissuunnittelua: asukkaan, arkkitehdin ja keittiösuunnittelijan yhteistyöllä saavutetaan korkeatasoinen ja samalla toimiva kokonaisuus. Asukas on oman keittiönsä asiantuntija. Hän osaa kertoa, miltä hänen keittiönsä pitäisi näyttää ja mitä siellä tulisi voida tehdä. Erityisesti kannattaa huomioida vanhan keittiön ongelmat.

Ennen sähkö- ja LVI-suunnittelua tehdään keittiön toiminnallinen suunnittelu. Tässä vaiheessa päätetään eri työpisteiden sijainti sekä kodinkoneiden, vesipisteiden ja viemäreiden paikat. Keittiösuunnitteluun kannattaa varata aikaa, vaikka apuna olisikin ammattisuunnittelija. Budjetti on hyvä olla selvillä jo suunnittelun alkuvaiheessa. Budjettiin vaikuttavat keittiön varusteet, arvioitu käyttöikä.

Hyvä valaistus lisää keittiön toimivuutta ja turvallisuutta. Keittiö on kodin tärkein työskentelytila ja vaatii tehokasta yleis- ja paikallisvalaistusta. Mitä enemmän keittiöön saadaan luonnonvaloa sen parempi. Pistorasioiden sijoituspaikka ja lukumäärä on harkittava huolellisesti. Keittiön pistorasiat voi varustaa kytkinohjauksella, jolloin pistorasiaan liitettävät laitteet saa jännitteettömiksi.

Pistorasioita kannattaa sijoittaa myös ikkunoiden yläpuolelle, niin esimerkiksi jouluvalojen asentaminen käy kätevästi ilman jatkojohtoja.

Keittiön ilmanvaihto

Ilmanvaihto järjestetään siten, ettei ruoanvalmistuksessa syntyvä höyry ja käry pääse leviämään asunnon muihin tiloihin. Keittiöön pyritään saamaan alipaine liesituulettimella, jolloin ilma virtaa muista tiloista keittiöön, eikä päinvastoin. Varsinkin avokeittiössä tehokas liesituuletin on välttämättömyys.

Sisustaminen

Keittiösuunnittelussa toimivuuden ohella kannattaa huomioida esteettiset seikat. Onhan kyseessä talon käytetyin tila. Keittiön koko on tärkeä tekijä ja voi pienessäkin keittiössä toteuttaa omia ideoita. Tilan asettamat rajoitukset ovat voitettavissa huolellisella suunnittelulla.

Rohkea ja varma värien käyttö elävöittää keittiötä. Pintamateriaalit muodostavat yhdessä värien kanssa keittiön hengen. Joskus värien sijaan käytetään erilaisia pintamateriaaleja, jolloin huoneeseen syntyy pintojen vaihteluun perustuvaa syvyyttä. Myös valaistuksella voidaan luoda tunnelmaa.